Επιστολή προς τους γιατρούς και φαρμακοποιούς της πόλης μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής των μνημονίων. Οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι ιδιαίτερα έντονες στο χώρο της υγείας. Συναισθανόμενοι την κατάσταση, εμείς που υπογράφουμε αυτή την επιστολή πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου – οδοντιατρείου και φαρμακείου αλληλεγγύης, στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό με τον τίτλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

Στόχος είναι να παρέχουμε εντελώς δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες συμπολιτών μας, όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.λπ., και να επιδιώξουμε ταυτόχρονα -πιέζοντας την πολιτεία- να εξασφαλίσει και την αναγκαία κατά περίπτωση δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη και αποκατάσταση.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, απαιτείται η βοήθεια όλων μας. Χρειάζεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί, πολίτες που θα προσφέρουν υπηρεσίες όπως γραμματειακή υποστήριξη, βοήθεια στην καθαριότητα ενώ απαραίτητη είναι η εμπλοκή των μαζικών φορέων της πόλης μας.

Πρωτίστως όμως χρειάζεται ο χώρος. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Καπλάνη με αίτημα τη στέγαση των υπηρεσιών μας. Προς το παρόν δεν έχουμε πάρει απάντηση. Η πρόθεσή μας είναι να απευθυνθούμε σε οποιονδήποτε φορέα στο Δήμο μας ή σε όμορο Δήμο, που θα μπορούσε να μας βοηθήσει σ’ αυτό τον τομέα.

Πολύ σύντομα θα οργανωθεί συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη οργάνωση και ενημέρωση.

Η συμβολή και η παρουσία σας είναι πολύτιμη.

Για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Π. Χάϊκος – Καρδιολόγος, Σ. Σπίνος – Οφθαλμίατρος, Ε. Κοντογιάννη- Γεωργιαννάκη – Οδοντίατρος, Ε. Σολομωνίδης – Πνευμονολογος, Ν. Σιαραμπή-Μιχαλακάκου- Οδοντίατρος, Α. Πετράκου – Επικοινωνιολόγος, Φ. Παπαδοπούλου – Εκπαιδευτικός, Φ. Σαγκανά – Μικροβιολόγος, Μ. Παληαντώνη – Δικηγόρος, Ι. Σεπμπέκου – Οδοντίατρος, Α. Λέου – Φαρμακοποιός, Δ. Δημελης – Φαρμακοποιός

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6944202701 – Α. Πετράκου, 6947890926 – Ε. Κοντογιάννη – Γεωργιαννάκη

Δημοσιεύθηκε στη Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.